Chat with us, powered by LiveChat

Blog

Val op met je lokale onderneming tussen al je concurrenten!

Veel lokale bedrijven denken dat marketing niets voor hen kan betekenen. Terwijl dat in werkelijkheid een grote fout is. Lokale marketing brengt juist de belangrijkste klanten binnen, namelijk de mensen die klaar zijn om direct te kopen. Door lokaal te adverteren, bereik je juist de mensen in je buurt die geïnteresseerd zijn in wat je aanbiedt. 


 

Stel je voor dat iemand op zijn of haar telefoon zoekt naar 'restaurants in de buurt' of 'kledingwinkel in de buurt'. Dat betekent dat die persoon actief op zoek is naar een plek om iets te kopen en dus bereid is om geld uit te geven. Dat zijn net de klanten die je wilt aantrekken! 

Dus als je lokaal adverteert en ervoor zorgt dat je online goed te vinden bent, dan zet je de deur open voor degenen die klaar zijn om bij jou te kopen.



Zorg ervoor dat je op alle plekken makkelijk te vinden bent. Op sociale media, zoals Facebook, en ook op Google. Plaats professionele video's en foto's van je bedrijf/product op social media, om een goede indruk achter te laten. Blijf bij met de laatste trends. En vergeet niet om je sociale media-accounts actief te houden. Dat geeft klanten een goede reden om uiteindelijk voor jou te kiezen in plaats van je concurrent.

Het is ook belangrijk dat potentiële klanten jullie gemakkelijk kunnen bereiken en dat de openingstijden duidelijk te vinden zijn. Zorg ervoor dat je boodschap past bij wat de lokale gemeenschap nodig heeft, en wees actief op verschillende kanalen om jezelf beter zichtbaar te maken.


 

Tot slot is het altijd handig om je bedrijf aan te melden bij online recensieplatforms zoals Yelp, Tripadvisor enzovoort. Wanneer mensen je bedrijf opzoeken op internet, is de kans groot dat ze een recensieplatform tegenkomen. Met positieve recensies ben je een stap dichter bij het overtuigen van nieuwe klanten om bij jou te komen.



Wil jij je lokale bedrijf een boost geven door middel van online marketing? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!